kuchnia
Wpisy
kuchnia
- Ryby
- Mleko do spożycia
- Charakterystyka pieczywa
- Przechowalnictwo i konserwacja jaj w skorupach
- Tłuszcze zwierzęce
- Środki do zmiękczania wody
- Koncentraty mleczne
- Mięso — charakterystyka ogólna
- Zasady przemiału ziarna zbóż
- Dziczyzna
- Lody
- Pieczywo półcukiernicze i cukiernicze
- Sery
- Pieczywo
- Drażetki
- Rzodkiewka
- Ocet
- Makaron
- Oleje jadalne
- Mąka
- Ważniejsze przetwory ziemniaczane
- Kiszonki
- Wyroby garmażeryjne rybne
- Przetwory przemysłu fermentacyjnego
- Skład chemiczny i wartość odżywcza
- Cukier i miód
- Fasola
- Owoce ziarnkowe
- Kawior
- Tytoń
- Wybrane owoce południowe
- Podstawowe pojęcia i określenia stosowane w obrocie owocami
- Kapusta głowiasta biała
- Wyroby wschodnie
- Przetwory rybne
- Kasze
- Mrożone i suszone produkty jajczarskie
- Charakterystyka miodu
- Pomadki mleczne
- Konserwy rybne
- Napoje gazowane bezalkoholowe
- Ryby żywe
- Szkodniki zbożowo-mączne
- Inne środki piorące
- Kapusta kwaszona
- czym jest towaroznawstwo
- Piwo
- Soki
- Konserwy mięsne
- Wino
- Charakterystyka cukru
- Ogórki kwaszone
- Groch
- Sałata
- Marchew
- Wiadomości ogólne
- Burak ćwikłowy
- Froszki do mycia i szorowania
- Konserwy apertyzowane
- Wiadomości ogólne o przyprawach
- Ważniejsze podstawowe pojęcia
- Zboża i produkty zbożowe
- Mrożonki
- Wódki
- Drób bity
- Przegląd i charakterystyka używek
- Raki
- Masło
- Podstawowe wiadomości o grzybach trujących
- Koncentrat pomidorowy
- Garmażeryjne półfabrykaty mięsne
- Ogólna charakterystyka owoców jagodowych
- Środki do czyszczenia
- Kakao
- Wędzonki
- Napoje fermentowane
- Marynaty
- Badanie sanitarno-weterynaryjne i znakowanie produktów rzeźnych
- Produkty owocowo-warzywne
- Ogórki
- Tusze i zasady ich podziału
- Świece
- Wędliny podrobowe
- Ryby świeże i mrożone
- Używki i przyprawy roślinne
- Wody mineralne stołowe
- Kiełbasy
- Fasola szparagowa
- Wyroby garmażeryjne
- Miód sztuczny
- Koncentraty spożywcze
- Ważniejsze nazwy
- Dżemy
- Jaja
- Charakterystyka wybranego asortymentu
- Ubytki naturalne
- Przegląd wybranych przypraw
- Warzywa
- Cukierki
- Napoje bezalkoholowe
- Zasady przechowywania owoców
- Grzyby
- Opakowanie, znakowanie i przechowywanie wędlin
- Ubój i obróbka poubojowa
- Zarys wiadomości o przetworach
- Tłuszcze kuchenne
- Jadalne nasiona strączkowe
- Wyroby w czekoladzie
- Mięso
- Mydła
- Owoce
- Niektóre artykuły przemysłowe
- Zasady produkcji pieczywa piekarskiego
- Wybrane wyroby cukiernicze
- Czekolada
- Przetwory z drobiu
- Pomidory
- Orzechy
- Kawa
- Przegląd asortymentu
- Owoce i warzywa suszone
- Napoje fermentowane
- Zasady przechowalnictwa ziemniaków jadalnych
- Ziemniaki jadalne
- Tłuszcze roślinne
- Drób
- Wędliny
- Skład chemiczny i inne właściwości ryb
- Produkty mleczarskie
- Grzyby handlowe
- Charakterystyka towaroznawcza
- Budowa i skład chemiczny ziarna zbożowego
- Charakterystyka ważniejszych warzyw
- Przechowywanie
- Poradnictwo
- Ryby marynowane
- Margaryna
- Ziemniaki i ich przetwory
- Ryby wędzone
- Przetwory grzybowe
- Spirytus
- Śmietanka i śmietana